جلاش فى الطاسة (بدون فرن) المقادير
نصف كيلو جلاش
3ملعق كبيرة سمنة
5ملاعق كبيرة زيت
بيضة
نصف كوب لبن
الحشوة
1:لحم معصج مضاف الية 2ملعقة بقدونس والقليل من الجبن الشيدر او بسطرمة مع شرائح طماطم وشرائح فلفل رومى وحلقات الزيتون
2:او جبن رومى مع جبن شيدر وبيض مسلوق ومقطع حلقات وحلقات زيتون اسود
انتى كدة عندك طريقة حشوتين اختارى اللى تحبيها وعمليها
الطريقة
ركزى معايا
احنا هنعمل الجلاش دة فى طاسة تيفال وندهنة كمان بشوية سمن او زيت
ونفرد ورقة الجلاش فى الطاسة وتفرد ورقة تانية فوق الاولى بس هنسيب اطراف الورقة على حروف الصنيةيعنى تكون من برة
ونكرر العملية دى يعنى حوالى 7ورقات وتكون الطاسة دائرة بالورق الخارج
منهاويرش القليل من الزيت مع السمن واحشى بقى بالحشوة اللى انت مختارها
ركز كمان معايا
الورق بقى اللى احنا سبنا برة الطاسة هنقفل بة وجة الحشو لحد ما ينتهى ورق
الجلاش ونضع بعض ورق الجلاش فوقة بنفس مقاس الصنية وتمزجى بيضة مع ملح فلفل
واللبن وتسقى الجلاش ونسوى الصنية على نار هادية جدا لمدة 10دقايق ونقلب
الصنية على الوجة التانى بواسطةطبق كبير او غطاء حلة ويسوى على الوجة الاخر
مع وضع ملعقة سمن وزيت لو احتاجتى
وبعد ما تستوى تقطع وحدات مثلثة مثل التورتة وتقدم
الف صحة وهنا
قيمونى بقى انا مش همشى غير لما اتقيم